Vores køkken

Vi er meget stolte af vores guldmærke i økologi, der betyder at mellem 90-100% af vores madvarer er økologiske. Vi har ansat Bibi, der er kostfaglig eneansvarlig og uddannet kok.

Vi ønsker at sikre rammerne for en sund og varieret kost. Vi ønsker at fremme gode og sunde madvaner for alle børn. Vores ugentlige madplaner sammensættes og tilberedes efter fødevarestyrelsens anbefalinger.

Frokostordning for Regnbuen/Valmuen skal tilvælges hver 2. år af forældrebestyrelsen.

Børnene tilbydes følgende måltider i vuggestuen:

  • Morgenmad frem til kl. 7.15
  • Formiddagsmad ca. kl. 8.45
  • Frokost ca. kl. 10.45
  • Eftermiddagsmad ca. kl. 14.00

Maden laves i Regnbuens industrikøkken, og transporteres dagligt i Valmuen i varmekasser.

Ud over vores økologiske tilgang, lægger vi i køkkenet vægt på følgende:

  • Maden skal se indbydende og lækkert ud.
  • Al brød er som udgangspunkt hjemmebagt.
  • Børnene tilbydes dagligt mælk ved flere måltider.
  • Madplanen gøres synlig for én uge ad gangen ved ophæng i vuggestuen og opslag på AULA.
  • Vi har fokus på klima, etik og social ansvar. I køkkenet betyder det, at vi har et særligt fokus på madspild, for så vidt det er muligt bruger vi årstidens frugt og grønt samt uforbearbejdet madvarer.
  • Vi tager hensyn til allergi, religion og kultur, og aftaler nærmere med forældrene til barnet.
  • Vi undlader særlige fødevarer såfremt der foreligger lægeerklæring.

Medbragt mad til fødselsdage:

  • Hvis I som forældre ønsker at fejre jeres barns fødselsdag med uddeling af eksempelvis frugt, brød eller kage, så er I velkommen hertil. Vi anbefaler, at begrænse mængden og potionsstørrelse på det medbragte mad. Tal gerne med pædagogerne på stuen herom.

 

Eksempel på madplan

Uge  Formiddag Frokost Eftermiddag
Mandag Boller og frugt Blomkålssuppe  
Tirsdag Majsbrød Rugbrød med pålæg og grønt Rosinboller og frugt
Onsdag Franskbrød og frugt Bagt laks med kartofler og grønt Koldskål med kammerjunker
Torsdag Rabarbergrød med mælk Pizza Boller og grønt
Fredag Brød og frugt Rugbrød med pålæg og grønt Kanelsnegle og grønt

 

 

 

Uge  Formiddag Frokost Eftermiddag
Mandag Boller og frugt Tomatsuppe med pasta og brødcoutons Snegle med kakaofyld
Tirsdag Brød og frugt Rugbrød med pålæg og grønt Sunde romkugler
Onsdag Blommegrød med havregryn Æggekage med pølser og kartofler Rugbrød med ost
Torsdag Klatkager med syltetøj Rugbrød med pålæg Boller og frugt
Fredag Rundstykker og frugt Chili sin carne Gulerodskage

 

Bolle med grønt
Hjemmebagt brød
Kartoffelmos
Fastelavnsboller
Sund mad